LUMIX PRO LIDMAATSCHAP VOORWAARDEN EN CONDITIES

Laatst bijgewerkt in november 2022

LIDMAATSCHAP LUMIX PRO

1.

LUMIX PRO Lidmaatschap

1.1
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op uw registratie voor LUMIX PRO-lidmaatschap ("LUMIX PRO Lidmaatschap") en het gebruik van alle voordelen zoals hierin uiteengezet, aangeboden door Panasonic Marketing Europe GmbH, Hagenauer Str. 43, 65203 Wiesbaden, Duitsland, ingeschreven bij de plaatselijke rechtbank van Wiesbaden, HRB: 13 178, ("Panasonic"), in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië , Spanje en Zweden ("Europa").
Voor voorwaarden en condities voor LUMIX PRO lidmaatschappen die buiten Europa worden aangeboden, verwijzen wij u naar de betreffende websites:
UK: https://lumixpro.panasonic.com/uk/
Het LUMIX PRO-lidmaatschap wordt aangeboden door Panasonic UK, met haar statutaire zetel te Maxis 2, Western Road, Bracknell, Berkshire, RG12 1RT, Verenigd Koninkrijk, een filiaal van Panasonic Marketing Europe GmbH.
USA en Canada: Lumix Pro (lumix-pro.us)
Het LUMIX PRO Lidmaatschap wordt U in de Verenigde Staten van Amerika en Canada aangeboden door Panasonic Corporation of North America, Two Riverfront Plaza, Newark, NJ 07102-5490, Verenigde Staten.
Japan: https://eww.pavc.panasonic.co.jp/lps/
Het LPS Lidmaatschap wordt U aangeboden in Japan door Panasonic Corporation, Entertainment & Communication Division, Imaging Business Unit, LUMIX Professional Service, Daiichi Hoki Building 1F, 2-11-17 Minami Aoyama, Minato-ku, 107-0062 Tokyo, Japan
1.2
Deze algemene voorwaarden, (de "Voorwaarden"), kunnen van tijd tot tijd worden gewijzigd in overeenstemming met de bepalingen van Artikel 15. De Voorwaarden maken deel uit van de overeenkomst tussen Panasonic en de klant (de "Gebruiker") en zijn van toepassing op iedereen die zich registreert voor het LUMIX PRO Lidmaatschap. U kunt de huidige Voorwaarden periodiek bekijken door Uw LUMIX PRO account on-line te bezoeken of door een kopie van de huidige Voorwaarden aan te vragen bij het LUMIX PRO beheerteam.
1.3
Door gebruik te maken van het LUMIX PRO Lidmaatschap aanvaardt de Gebruiker de Voorwaarden.
1.4
De LUMIX PRO Lidmaatschapdiensten worden beschreven in Sectie 3 hieronder en op de LUMIX PRO Website ("Website"). De LUMIX PRO Lidmaatschapsdiensten worden uitsluitend verleend na registratie op de Website in overeenstemming met de Voorwaarden.
2.

Definities

2.1
"U", "Uw" en "Klant" of "Gebruiker" betekent het lid van het LUMIX PRO Lidmaatschap.
2.2
"Wij", "Ons", "Onze" en "Panasonic" betekent Panasonic Marketing Europe GmbH.
2.3
"LUMIX" betekent een reeks camerabody's en objectieven die door Panasonic worden verdeeld.
2.4
"In aanmerking komende Apparatuur" betekent individuele productonderdelen uit het assortiment producten die in aanmerking komen voor het LUMIX PRO Lidmaatschap zoals gedefinieerd door Panasonic en die geregistreerd zijn door de Gebruiker.
2.5
"Grondgebied": Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk
2.6
"Werkdag": maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van weekeinden, officiële en wettelijke feestdagen.
3.

Wat is het LUMIX PRO-lidmaatschap?

Het LUMIX PRO Lidmaatschap biedt U, als eigenaar van professionele LUMIX apparatuur, voordelen zoals verbeterde doorlooptijden bij reparaties door Panasonic's eigen gespecialiseerde reparatiecentra of servicefaciliteiten die door Panasonic geautoriseerd zijn om LUMIX PRO Services te leveren.

Voor vragen met betrekking tot het LUMIX PRO Lidmaatschap in het algemeen of Uw LUMIX PRO Lidmaatschap in het bijzonder, kunt u contact opnemen met het LUMIX PRO Beheerteam;
Klanten die deze diensten in Japan gebruiken, moeten in plaats daarvan https://eww.pavc.panasonic.co.jp/lps/ raadplegen.
4.

Sluiting van een contract voor LUMIX PRO-lidmaatschap in Europa

4.1
Het LUMIX PRO Lidmaatschap is beschikbaar voor eindgebruikers, consumenten en zakelijke professionals die hun woon- of vestigingsplaats binnen Europa hebben, ouder zijn dan 18 jaar en in aanmerking komende Apparatuur bezitten en registreren op de Website. De huidige lijst van in aanmerking komende Apparatuur staat vermeld in Artikel 5 hieronder en is te vinden op https://lumixpro.panasonic.com/be/.
4.2
Het LUMIX PRO Lidmaatschap is gratis.
4.3
Registratie voor het LUMIX PRO Lidmaatschap is eenvoudig: registreer Uw gegevens en de in aanmerking komende Apparatuur waarvan U de eigenaar bent on-line via de Website op https://www.lumixpro.panasonic.com/be-nl/ .
4.4
Als U een nieuwe klant bent: Begin met het aanmaken van een account door Uw persoonlijke gegevens in te voeren en op de knop "Volgende" te klikken. U komt dan op een webpagina waar U Uw in aanmerking komende uitrusting kunt invoeren. U kunt Uw persoonlijke gegevens en het aantal en soort in aanmerking komende uitrustingen op elk moment tijdens het registratieproces op de webpagina bekijken en wijzigen. Een overzicht van Uw invoer wordt geopend op de overzichtspagina. Om invoerfouten te corrigeren klikt U op "Bewerken" naast het betreffende veld. Om het registratieproces te annuleren, kunt U simpelweg Uw browservenster sluiten. Door te klikken op de bevestigingsknop "Bevestigen" in de laatste stap van het aanmaken van een account, doet U een aanbod om Uw account aan te maken en een overeenkomst voor het LUMIX PRO Lidmaatschap te sluiten tussen U en Panasonic.
4.5
U ontvangt een bevestiging via e-mail met een dubbele opt-in optie. Door de dubbele opt-in link te volgen, zult U Uw accountregistratie voltooien en een bevestigingsmail ontvangen voor het succesvol aanmaken van Uw account en het accepteren van Uw aanbod om een contract af te sluiten voor het LUMIX PRO Lidmaatschap inclusief deze Voorwaarden en ons Privacybeleid. Als U ervoor kiest de dubbele opt-in niet te selecteren, zullen al Uw gegevens die U op de Webpagina heeft geregistreerd na 48 uur worden verwijderd.
4.6
Na succesvolle registratie zal Uw LUMIX PRO Membership account informatie, bijv. Membership ID, per e-mail aan het door U geregistreerde adres worden verstrekt.
4.7
Uw LUMIX PRO Lidmaatschapsaccount moet op Uw eigen naam staan en geregistreerd zijn op Uw vaste adres. U bent verantwoordelijk voor het registreren en actualiseren van de juiste en nauwkeurige informatie voor communicatie over het lidmaatschap.
4.8
U dient ervoor te zorgen dat Uw LUMIX PRO Lidmaatschapsprofiel wordt bijgewerkt met eventuele wijzigingen in Uw persoonlijke informatie via de Website op www.lumix-pro.com. LUMIX PRO Lidmaatschap is niet overdraagbaar.
5.

LUMIX PRO Lidmaatschap

5.1
Uw LUMIX PRO-Lidmaatschap vergt de registratie van de in aanmerking komende Apparatuur die U bezit.

U moet ten minste 1 in aanmerking komende camera uit de onderstaande lijst onder artikel 5.3 bezitten & registreren.
5.2
De lenzen die in aanmerking komen voor LUMIX PRO lidmaatschap staan hieronder vermeld
In aanmerking komende lenzen Commentaar Beschikbaar voor mechanische aanpassing Beschikbaar voor elektronische aanpassing
LUMIX S PRO 24-70 f/2.8 (S-E2470) Beperkt Ja
LUMIX S 24-105mm f/4 (S-R24105) Ja Ja
LUMIX S PRO 70-200mm f/4 (S-R70200) Geen Geen
LUMIX S PRO 50mm f/1.4 (S-X50) Neem contact met ons op voor details Beperkt Ja
LUMIX S PRO 70-200mm f/2.8 (S-E70200) Geen Geen
LUMIX S PRO 16-35mm f/4 (S-R1635) Geen Geen
LUMIX S 20-60mm f/3.5-5.6 (S-R2060) Ja Ja
LUMIX S 85 mm f1.8 (S-S85) Neem contact met ons op voor details Beperkt Ja
LUMIX S 70-300 mm f4.5-f5.6 MACRO O.I.S (S-R70300) Ja Ja
LUMIX S 35mm f1.8 (S-S35) Neem contact met ons op voor details Beperkt Geen
LUMIX S 50mm f1.8 (S-50) Beperkt Ja
LUMIX S 24mm f1.8 (S-S24) Neem contact met ons op voor details Beperkt Geen
LUMIX S 18mm f1.8 (S-S18) Neem contact met ons op voor details Beperkt Ja
LUMIX S 14- 28mm f4-5.6 (S-R1428) Neem contact met ons op voor details TBD TBD
5.3
De in aanmerking komende camerabody's voor LUMIX PRO Lidmaatschap worden hieronder opgesomd
In aanmerking komende camera
LUMIX S1H
LUMIX S1
LUMIX S1R
LUMIX S5
LUMIX S5II
LUMIX S5IIX
LUMIX BS1H
5.4
Alle in aanmerking komende apparatuur moet een geldig serienummer hebben.
5.5
De lijst van in aanmerking komende Apparatuur kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. Panasonic behoudt zich het recht voor om de vereisten voor het LUMIX PRO Lidmaatschap te allen tijde te wijzigen met voorafgaande kennisgeving aan de Gebruiker in overeenstemming met de voorwaarden in Artikel 15. U kunt de lijst met in aanmerking komende Apparatuur periodiek bekijken.
5.6
In het geval dat Panasonic de lijst met in aanmerking komende apparatuur voor het LUMIX PRO Lidmaatschap in de loop van een Lidmaatschapsperiode wijzigt, is de nieuwe lijst met in aanmerking komende apparatuur alleen van toepassing op nieuwe registraties of verlengingen van Lidmaatschapsperioden die plaatsvinden na de publicatiedatum van dergelijke wijzigingen.
5.7
De lijst van in aanmerking komende uitrusting die op de datum van inschrijving wordt gepubliceerd, is geldig voor die Lidmaatschapsperiode en de lijst die op de datum van verlenging wordt gepubliceerd, is geldig voor de Lidmaatschapsperiode van het volgende jaar.
5.8
Voor Gebruikers die woonachtig zijn in de EER, komen producten die van buiten de EER worden geïmporteerd of producten die nagemaakt zijn of op enige wijze inbreuk maken op de intellectuele eigendomsrechten van Panasonic en aan haar gelieerde ondernemingen in de zin van de toepasselijke wetgeving ("Panasonic Affiliates") niet in aanmerking voor deze LUMIX PRO. Voor alle duidelijkheid: dit betekent dat deze producten niet in aanmerking komen voor registratie en LUMIX PRO Lidmaatschap. Uitzonderingen op de volledige garantie zoals voorzien in de betreffende garantie blijven onverminderd van kracht.
6.

LUMIX PRO Lidmaatschap -

6.1
Deze clausule is ALLEEN van toepassing op het LUMIX PRO-lidmaatschap in de volgende deelnemende landen: de landen die in de tabel in Bijlage 1 zijn aangeduid als "Beschikbaar".
6.2
De volgende voordelen voor reparatie zijn alleen beschikbaar in de hierboven vermelde landen.
6.3
Ledenvoordelen zien er als volgt uit:
Beoogde doorlooptijd is 7 werkdagen.
6.4
Target Doorlooptijden zijn alleen van toepassing op een maximum van drie (3) producten die worden onderhouden op elk gegeven moment voor elke individuele Gebruiker.
6.5
De nagestreefde doorlooptijden gelden voor reparaties aan camerabody's die onder de garantie vallen en voor reparaties die niet onder de garantie vallen.
6.6
De nagestreefde doorlooptijden worden niet gegarandeerd. Zowel Panasonic als de erkende reparatiefaciliteiten zullen echter trachten de hierboven vermelde streeftermijnen te halen.
6.7
Target Doorlooptijden zijn gebaseerd op werkdagen (maandag tot en met vrijdag exclusief nationale feestdagen in het betreffende land) en worden geacht in te gaan op de werkdag na ontvangst van het product door de reparatiefaciliteit en eindigt op de dag dat het product gereed is om de reparatiefaciliteit te verlaten. Dit omvat niet de tijd besteed aan verzending, noch de tijd besteed aan het wachten op informatie van de klant die nodig is om de reparatie te voltooien, zoals ontbrekende documentatie of acceptatie van de geschatte reparatiekosten voor reparaties buiten de garantieperiode bijvoorbeeld.
6.8
Target Turnaround Times zijn niet van toepassing op lidmaatschapsreparaties in een van de volgende gebieden: Franse Overzeese Gebieden; de Canarische Eilanden; Ceuta; Gibraltar, Eiland Man, Scilly Eilanden, Schotse Hooglanden en Eilanden.
6.9
Streeftermijnen zijn alleen van toepassing op reparaties die naar behoren zijn goedgekeurd voor reparatie onder het LUMIX PRO-lidmaatschap en als zodanig zijn geïdentificeerd zoals uiteengezet in artikel 7 hieronder.
6.10
Voor reparaties buiten de garantie bent U verantwoordelijk voor het betalen van alle van toepassing zijnde kosten in verband met het onderhoud of de reparatie van de apparatuur, met inbegrip van (maar niet beperkt tot) leveringskosten en alle van toepassing zijnde belastingen, vergoedingen en heffingen zoals vereist in het land waar de apparatuur ter reparatie wordt aangeboden.
6.11
Alle voordelen zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen worden gewijzigd en kunnen te allen tijde naar goeddunken van Panasonic worden ingetrokken of gewijzigd. Zonder beperking behoudt Panasonic zich het recht voor om uitsluitingen of uitzonderingen te maken op de beschikbaarheid van voordelen. Lokale variaties op de gepubliceerde lidmaatschapsvoordelen kunnen ook van toepassing zijn.
6.12
Op alle reparaties die in het kader van deze regeling worden verricht, zijn de algemene reparatievoorwaarden van Panasonic en die van een erkend reparatiebedrijf dat dergelijke diensten verleent van toepassing.
6.13
De voordelen van reparatie als vermeld in dit artikel 6 zijn momenteel niet beschikbaar in de landen die in Bijlage 1 als NIET BESCHIKBAAR zijn vermeld.
6.14
In overeenstemming met artikel 6.15 hebben LUMIX PRO-gebruikers in deze landen op dit moment geen recht op LUMIX PRO-reparatie. Dergelijke reparaties worden uitgevoerd naar goeddunken van de servicefaciliteit en zijn afhankelijk van de capaciteit.
7.

Contact voor service

In geval van vragen of inlichtingen over uw Lumix-apparatuur kunt u contact met ons opnemen via:
8.

Opzegging van het LUMIX PRO Lidmaatschap

8.1
De Lidmaatschapsperiode voor het LUMIX PRO Lidmaatschap is onbeperkt. U kunt de Lidmaatschapsperiode op elk gewenst moment annuleren door Uw LUMIX PRO account te verwijderen.
8.2
Bij beëindiging van uw LUMIX PRO lidmaatschap wordt uw Rood LUMIX PRO account geannuleerd en worden uw persoonlijke gegevens binnen 24 uur gewist. Mocht u ook een “Mijn Panasonic” account hebben, waar u andere Panasonic producten dan LUMIX PRO producten heeft geregistreerd, dan worden de in uw “Mijn Panasonic” account opgeslagen persoonlijke gegevens en productgegevens niet beïnvloed door de verwijdering van uw LUMIX PRO account. Bij annulering van Uw LUMIX PRO-lidmaatschap en de daaruit voortvloeiende verwijdering, heeft U geen recht meer op de voordelen die via het Rood LUMIX PRO-lidmaatschap worden aangeboden en heeft U geen toegang meer tot uw LUMIX PRO-account
8.3
Verwijdering is onomkeerbaar en het is niet mogelijk om het Rood LUMIX PRO Lidmaatschap opnieuw in te stellen als het eenmaal is opgezegd. Als U echter op enig moment weer lid wilt worden, kunt U zich gewoon als nieuw lid registreren, zoals hierboven beschreven.
9.

Aansprakelijkheid

9.1
Wij zijn aansprakelijk voor opzet en grove nalatigheid. Verder zijn wij aansprakelijk bij nalatige schending van verplichtingen, waarvan de nakoming essentieel is voor de normale uitvoering van het contract, waarvan de schending het bereiken van het doel van het contract in gevaar brengt en op de nakoming waarvan u als klant regelmatig mag vertrouwen. In het laatste geval zijn wij alleen aansprakelijk voor de voorzienbare, typisch contractuele schade. Hetzelfde geldt voor plichtsverzuim door onze plaatsvervangers.
9.2
De voornoemde uitsluitingen van aansprakelijkheid gelden niet in geval van schade aan leven, lichaam en gezondheid, indien een gebrek bedrieglijk werd verzwegen of een garantie voor de kwaliteit van de diensten werd verondersteld. De aansprakelijkheid op grond van de wet op de productaansprakelijkheid blijft onaangetast.
9.3
Panasonic kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet of laattijdig nakomen van enige verplichting onder deze Voorwaarden veroorzaakt door onvoorziene omstandigheden buiten haar redelijke controle, zoals in het bijzonder overmacht, epidemieën, pandemieën, rellen, brand, overstroming, oorlog of terroristische conflicten, arbeidsconflicten, overheidsmaatregelen of -reglementeringen, of het niet of laattijdig nakomen van verplichtingen door leveranciers of onderaannemers van Panasonic, waarvoor Panasonic niet verantwoordelijk is (bv. koerierdienst). Een dergelijke gebeurtenis ontslaat U en Panasonic van prestatieverplichtingen voor de duur van de verstoring en in de mate van het effect daarvan, zelfs indien Panasonic of U in gebreke zou zijn. Een automatische beëindiging van de RODE LUMIX PRO Lidmaatschapsovereenkomst is hier niet mee verbonden. U en Panasonic zijn verplicht elkaar van een dergelijke verhindering in kennis te stellen en uw en Panasonic verplichtingen in goed vertrouwen aan de gewijzigde omstandigheden aan te passen.
10.

Persoonlijke informatie

10.1
Alle door ons verzamelde Persoonsgegevens (titel, achternaam, voornaam, adres, geboortedatum, e-mailadres) zullen in overeenstemming zijn met ons Privacybeleid en met de toepasselijke wetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR) en de Duitse Federale Wet Gegevensbescherming. Gegevens worden verzameld met als doel Panasonic in staat te stellen de LUMIX PRO uit te voeren, het productaanbod van Panasonic te verbeteren, en de betaling voor het LUMIX PRO Lidmaatschap te innen en te verwerken. Voor meer informatie over gegevensbescherming en gegevensbeveiliging kunt u ons privacybeleid op de Website raadplegen door deze link te volgen https://www.panasonic.com/be/nl/privacy-policy.html.
10.2
Informatie over U en uw lidmaatschap kan door Panasonic worden gebruikt om contact met U op te nemen, om uw gebruik van de LUMIX PRO-diensten te beoordelen en/of om onze diensten, producten en aanbiedingen te beoordelen, te ontwikkelen en te verbeteren en/of voor intern marktonderzoek en statistische analyse.
10.3
Het kan nodig zijn dat wij uw Persoonlijke Informatie doorgeven aan derden, in het bijzonder aan met Panasonic gelieerde ondernemingen, om de door U gewenste LUMIX PRO of andere door U gevraagde diensten/assistentie te leveren. Alle aan Panasonic gelieerde ondernemingen zijn verplicht zich te houden aan de privacypraktijken zoals uiteengezet in onze Global Privacy Notice https://www.panasonic.com/global/privacy-policy.html.
11.

Wijziging van de Voorwaarden

11.1
Het LUMIX PRO Lidmaatschap omvat de Voorwaarden die van kracht waren op het moment van de bestelling door de Gebruiker van een registratie voor het LUMIX PRO Lidmaatschap, zoals gewijzigd in overeenstemming met de bepalingen van dit artikel 11. Panasonic raadt de Gebruiker aan een kopie van de Voorwaarden op te slaan of af te drukken bij het afsluiten van het LUMIX PRO Lidmaatschapscontract.
11.2
Panasonic kan van tijd tot tijd aanvullingen of wijzigingen aanbrengen in de Voorwaarden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot in aanmerking komende apparatuur, om een of meer van de in artikel 11.4 uiteengezette redenen, op voorwaarde dat de procedure van artikel 11.3 wordt nageleefd. Panasonic kan echter kleine wijzigingen aanbrengen in de Voorwaarden of wijzigingen die uitsluitend ten goede komen aan de Gebruiker, zonder inachtneming van de artikelen 11.3-11.4. Deze wijzigingen zullen op de Website worden aangekondigd wanneer zij van kracht worden.
11.3
Panasonic stelt de Gebruiker per e-mail in kennis van dergelijke aanvullingen of wijzigingen van de Voorwaarden, en tenzij de Gebruiker Panasonic binnen 30 dagen na de verzenddatum van de e-mail laat weten dat de Gebruiker de gewijzigde voorwaarden niet aanvaardt, zijn de gewijzigde Voorwaarden van toepassing vanaf de datum die in de e-mail van Panasonic is vermeld. In geval van niet-aanvaarding door de Gebruiker, wordt de overeenkomst voor het LUMIX PRO-lidmaatschap beëindigd met ingang van de dag voordat de wijzigingen van kracht werden.
11.4
Aanvullingen of wijzigingen in de Voorwaarden kunnen worden aangebracht om de volgende redenen, maar dit is geen uitputtende lijst van redenen waarom Panasonic de Voorwaarden kan wijzigen:

(a) Als Panasonic een redelijke reden heeft om de wijziging door te voeren om wettelijke, regelgevende of administratieve redenen;
(b) om wijzigingen weer te geven die Panasonic aanbrengt in de systemen en infrastructuur die in verband met de Service worden gebruikt;
(c) om de LUMIX PRO te verbeteren of de Gebruiker nieuwe servicefuncties aan te bieden, of om een of meer servicefuncties te verwijderen, onder voorbehoud van een redelijke verlaging van de LUMIX PRO lidmaatschapsbijdrage of andere compensatie, indien van toepassing;
(d) om organisatorische veranderingen binnen Panasonic of Panasonic Affiliates weer te geven; of
(e) om prijzen of diensten in redelijke mate aan te passen.
12.

Opdracht

12.1
Panasonic kan zijn rechten en verplichtingen voor de levering van LUMIX PRO geheel of gedeeltelijk overdragen of afstaan aan een derde na voorafgaande kennisgeving aan de Gebruiker.
13.

Links en diensten van derden

13.1
Met uitzondering van de link naar de website en de inhoud van Luzern, kan de Website voor het gemak links bevatten naar websites van derden, via welke de Gebruiker de Website verlaat. Deze gelinkte sites staan niet onder controle van Panasonic, en Panasonic is niet verantwoordelijk voor de inhoud van een dergelijke site of een link op een dergelijke site.
13.2
Panasonic kan derden opdracht geven voor het uitvoeren van de LUMIX PRO. Diensten van derden zijn onderworpen aan de voorwaarden en bepalingen van de derden. De door derden geleverde diensten staan niet onder controle van Panasonic en Panasonic aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid, met uitzondering van verplichte aansprakelijkheid op grond van toepasselijk recht, voor diensten van derden.
13.3
Fouten die zijn vastgesteld als gevolg van een fout met een product van derden, zoals, maar niet beperkt tot, niet-Panasonic geheugenkaarten, flitsers, batterijen van derden of niet-standaard Panasonic kabels, worden niet gedekt door de standaardvoorwaarden van de LUMIX PRO of voor reparaties die worden uitgevoerd met de doorlooptijden voor het LUMIX PRO Lidmaatschapsniveau van de Gebruiker.
14.

Diversen

14.1
De exclusieve taal voor het LUMIX PRO Lidmaatschap is Duits. Vertalingen van deze Voorwaarden naar andere talen dienen uitsluitend ter informatie. In geval van tegenstrijdigheden tussen de Duitse tekst en de vertalingen, prevaleert de Duitse tekst.
14.2
Het recht van de Bondsrepubliek Duitsland is van toepassing met uitsluiting van het Verdrag der Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken (CISG), indien

(a) uw gewone verblijfplaats of uw statutaire zetel in Duitsland is, of
(b) uw gewone verblijfplaats of statutaire zetel bevindt zich in een staat die geen lid is van de Europese Unie.
14.3
In het geval dat uw gewone verblijfplaats of statutaire zetel zich in een lidstaat van de Europese Unie bevindt, is Duits recht van toepassing op voorwaarde dat deze bepaling niet in strijd is met dwingende regels van de staat waar uw gewone verblijfplaats of statutaire zetel zich bevindt. Dergelijke regels blijven onaangetast.
14.4
Naast de hierboven genoemde voordelen kan Panasonic extra voordelen of promotieaanbiedingen beschikbaar stellen aan LUMIX PRO-leden op basis van hun lidmaatschapsstatus en het niveau van gebruik van LUMIX PRO-ledendiensten, waaronder (maar niet beperkt tot): reparatiediensten, leenapparatuur; verzend- & leveringspromoties; enquêtes en productaanbiedingen van Panasonic en derde partijen.
14.5
LET OP: HET LIDMAATSCHAP VAN LUMIX PRO HEEFT GEEN INVLOED OP UW RECHTEN ONDER ENIGE PANASONIC COMMERCIËLE GARANTIE DIE BIJ UW PRODUCT IS GELEVERD OP HET MOMENT VAN AANKOOP OF OP UW WETTELIJKE RECHTEN, EN BREIDT DEZE RECHTEN NIET UIT.
14.6
De Pan-Europese standaardgarantie biedt dekking voor producten die binnen de EER zijn gekocht. De Beperkte Wereldwijde Garantie kan van toepassing zijn als het product buiten de EER maar in een deelnemend land is gekocht. Meer informatie kunt u vinden op https://www.panasonic.com/uk/support/warranty-information.html.
14.7
Alle vragen met betrekking tot het LUMIX PRO Lidmaatschap dienen te worden gericht aan het LUMIX PRO Lidmaatschap-administratieteam via uw lokale emailadres zoals vermeld in artikel 3. Alle klachten dienen eveneens per e-mail aan het LUMIX PRO Lidmaatschap-administratieteam te worden gericht.
14.8
De Europese Commissie biedt een platform voor onlinegeschillenbeslechting onder http://ec.europa.eu/consumers/odr/.
Ons e-mail adres is vermeld in Artikel 3.4
14.9
Wij zijn niet verplicht en niet bereid om deel te nemen aan geschillenbeslechtingsprocedures op grond van de Duitse wet op de beslechting van consumentengeschillen (VSBG).
14.10
Mochten afzonderlijke bepalingen van deze Voorwaarden en het LUMIX PRO Lidmaatschapscontract ongeldig zijn, dan zal dit geen invloed hebben op de geldigheid van de Voorwaarden en het LUMIX PRO Lidmaatschapscontract als geheel.
14.11
Op de verlening van de Dienst kan verschillende wetgeving inzake consumentenbescherming van toepassing zijn. Deze omvat, maar is niet beperkt tot, de bepalingen opgesomd in Artikel 20.
15.

Voor bepaalde landen geldende voorwaarden

15.1
In dit Artikel 20 worden aanvullende voorwaarden uiteengezet die van toepassing zijn op bepaalde landen. In geval van tegenstrijdigheden tussen deze Sectie 20 en enige andere bepaling in de Voorwaarden dan deze Sectie 20, zal deze Sectie 20 voorrang hebben.
15.1.1
Indien de Gebruiker zijn gewone verblijfplaats in Frankrijk heeft, geldt het volgende :

(1) Wettelijke garantie van conformiteit van diensten

Wij garanderen dat de diensten die onder de Voorwaarden vallen, voldoen aan de bepalingen van de artikelen L. 224-25-12 en volgende van het Wetboek van Consumentenrecht.

De wettelijke garantie van conformiteit is twee jaar vanaf de datum van levering van de dienst.

Het beginpunt van Uw actie is de dag waarop U kennis heeft gekregen van het gebrek aan overeenstemming overeenkomstig artikel 2224 van het Burgerlijk Wetboek.

U hebt het recht om de conformiteit van de digitale inhoud of de dienst te eisen volgens de criteria bepaald in de artikelen L. 224-25-12 en volgende van het Consumentenwetboek en onder voorbehoud van de kostenvoorwaarden bepaald in artikel L. 224-25-19 van het Consumentenwetboek.

Er wordt gespecificeerd dat deze naleving gratis is voor U.

Wij zullen alles in het werk stellen om binnen een redelijke termijn aan uw verzoek te voldoen, rekening houdend met de aard van de betrokken digitale dienst. In ieder geval mag deze termijn niet langer zijn dan dertig dagen na uw verzoek.

U kunt ook een prijsvermindering eisen of de overeenkomst opzeggen onder de voorwaarden van de artikelen L. 224-25-20 en volgende van de Consumentenwet.

Wij zullen U op de hoogte brengen van alle updates die nodig zijn om de dienst conform te houden gedurende de looptijd van de Voorwaarden.

Wat betreft de updates die niet noodzakelijk zijn om de conformiteit van de dienst te handhaven, verbinden wij ons ertoe U zo snel mogelijk te informeren.

Er wordt gespecificeerd dat de voornoemde updates voor U kosteloos zullen zijn.

U kunt de update van de dienst weigeren of de dienst verwijderen indien de geplande update een negatieve invloed heeft op de toegang tot of het gebruik van de dienst. In dit geval, is de resolutie automatisch en zonder kosten voor U onderworpen aan de voorwaarden van beëindiging voorzien in Artikel L. 224-25-26 van de Consumenten Code.

U wordt er tevens op gewezen dat u een beroep kunt doen op de garantie tegen verborgen gebreken onder de voorwaarden die zijn vastgelegd in de artikelen 1641 tot 1648 van het Burgerlijk Wetboek.

(2) Toepasselijke taal

De huidige voorwaarden zijn in het Frans opgesteld. Ingeval zij in een of meer vreemde talen zijn vertaald, zal in geval van betwisting alleen de Franse tekst als authentiek worden beschouwd.

(3) Bevoegdheid - Bemiddeling

Bij gebreke van een minnelijke regeling van hun geschil, zal elk geschil met betrekking tot de interpretatie, de afsluiting, de uitvoering of de beëindiging van deze Voorwaarden worden voorgelegd aan de Rechtbank:

- Voor U: voor de rechtbank van Onze statutaire zetel zoals uiteengezet in 1.1 of voor de rechtbank van Uw woonplaats;
- Voor ons: voor de rechtbank van uw woonplaats.

In geval van een geschil over deze Algemene Voorwaarden kunt u een beroep doen op een bemiddelingsprocedure overeenkomstig artikel L. 611-2 van het Wetboek van Consumentenrecht.

De consument kan dus een verzoek om bemiddeling indienen bij het Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting van consumentengeschillen op het volgende adres: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=FR .

(4) Bepalingen van de Voorwaarden niet van toepassing De bepalingen van de Voorwaarden zijn niet van toepassing op de gebruiker die in Frankrijk verblijft:

- 6.13 ;
- 7.12.

(5) Bepalingen van de gewijzigde voorwaarden

De volgende bepalingen van de Voorwaarden worden als volgt gewijzigd:

- 15.2 Aanvullingen en Wijzigingen: Panasonic kan van tijd tot tijd aanvullingen of wijzigingen aanbrengen in de Algemene Voorwaarden, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, in aanmerking komende Apparatuur, Lidmaatschapsniveaus en LUMIX PRO, om een of meer van de in artikel 15.4 uiteengezette redenen, op voorwaarde dat de procedure in artikel 15.3 wordt gevolgd.
20.1.2
Indien de gebruiker zijn gewone verblijfplaats in Italië heeft, geldt het volgende:
De exclusieve taal die beschikbaar is voor het LUMIX PRO-lidmaatschap is Italiaans. Vertalingen van deze Voorwaarden in andere talen dienen uitsluitend ter informatie. In geval van tegenstrijdigheid tussen de Italiaanse tekst en de vertalingen, prevaleert de Italiaanse tekst.

BIJLAGE 1 - DEELNEMENDE LANDEN

Landen die NIET in de lijst zijn opgenomen, komen niet in aanmerking voor de voordelen van het LUMIX PRO-lidmaatschap.

Land LUMIX PRO reparatie & uitleenservice beschikbaar
Oostenrijk Beschikbaar
Australië Beschikbaar
België Beschikbaar
Bulgarije Niet beschikbaar
Canada Beschikbaar (ALLEEN PLATINA)
Kroatië Niet beschikbaar
Cyprus Niet beschikbaar
Tsjechische Republiek Niet beschikbaar
Denemarken Niet beschikbaar
Finland Niet beschikbaar
Frankrijk Beschikbaar
Duitsland Beschikbaar
Griekenland Niet beschikbaar
Hongarije Niet beschikbaar
IJsland Niet beschikbaar
Ierland Niet beschikbaar
Italië Beschikbaar
Luxemburg Niet beschikbaar
Malta Niet beschikbaar
Nederland Niet beschikbaar
Noorwegen Niet beschikbaar
Polen Niet beschikbaar
Portugal Niet beschikbaar
Roemenië Niet beschikbaar
Rusland Niet beschikbaar
Servië Niet beschikbaar
Slowakije Niet beschikbaar
Slovenië Niet beschikbaar
Spanje Beschikbaar
Zweden Beschikbaar
Zwitserland Niet beschikbaar
Verenigd Koninkrijk Beschikbaar
Verenigde Staten van Amerika Beschikbaar (ALLEEN PLATINA)

1.    “Niet Beschikbaar” betekent dat LUMIX PRO reparatie- en leendiensten niet beschikbaar zijn in die landen zoals beschreven in Artikel 6 en onderhevig aan de Voorwaarden hierin.
2.    “Beschikbaar” betekent dat LUMIX PRO reparatie- en leenback-updiensten beschikbaar zijn binnen het aangegeven land, afhankelijk van de lidmaatschapsstatus zoals gedetailleerd in Artikel 6 en onderhevig aan de Voorwaarden hierin.